• Teollisuuskoneiden teknologia: koneautomaatiotekniikka, CAN-kommunikaatio ja erityisesti testaussovellukset
  • Käytettävien ohjelmistojen kehitys: ohjelmistokehitys (web ja desktop), olio-ohjelmointi, vaatimusmäärittely, käsitteellinen- ja tietokantamallinnus, käyttäjätutkimus ja käytettävyystestaus

Päätuotteemme on ForceProof, Qt-ympäristössä kehitetty ohjelmisto teollisen materiaalintestausjärjestelmän ohjaukseen.

Ota yhteyttä! »

Asiakaskeskeisyys asenteena Ohjelmistoprojekteissa haluamme todella oppia, mitä asiakkaamme ja ohjelmiston käyttäjät tarvitsevat. Teemme usein suhteellisen yksinkertaisilta vaikuttavia ohjelmistoja, vaikka pellin alla on paljon yksityiskohtia.

Ohjelmistotyömme perusajatus

Haastattelu Olli Savolaisen kanssa, joka on ollut Fluxitekin tuotesuunittelijana vuodesta 2010.

 

Mikä on toimintanne perusidea?
– Käyttöliittymässä näkyy vain se, mitä ihminen koneen edessä todella tarvitsee sillä hetkellä. Siten asiakas voi tehdä työnsä tehokkaasti ja vaivattomasti.

 

Kun asiakasta kuunnellaan alusta asti, säästyy kustannuksia: ohjelmistoja ei tarvitse tehdä uudelleen heti niiden valmistuttua. Siten asiakas voi tehdä työnsä tehokkaasti ja vaivattomasti. Meiltäkin säästyy vaivaa, kun tehdään kerralla oikein. Toisaalta emme usko ns. vesiputousmalliin: Avain onnistuneisiin ohjelmistoprojekteihin on tasapaino kahden lähestymistavan välillä: Kokonaisuuden ymmärtämisen ja ketterien, lyhyiden kehitysjaksojen, jolloin pysähdytään taas keräämään palautetta ja mahdollisesti korjaamaan suuntaa.

 

Koodarit eivät vain piiloudu luoliinsa vaan tulevat todellisten käyttäjien luokse?
– No, eivät ainakaan jatkuvasti piiloudu! [nauraa] Toki teknistä työtä on toiminnastamme paljon. Emme halua haaskata asiakkaankaan aikaa turhaan: kun asiakasta on kuunneltu ja käyttäjien tarpeet tutkittu, asialliset hommat hoidetaan.

 

Alkoikin kuulostaa aika pehmeältä teknologiafirmaksi!
– Tiimissämme on kova osaaminen paitsi ohjelmistojen suunnitteluun ihmiskeskeisesti, myös niiden toteutukseen. Ollaan pieni ja ketterä tiimi.
Se, millä erotumme, on todellinen ja syvä kiinnostus asiakkaidemme liiketoiminta- ja muita heistä olennaisia tavoitteita kohtaan. Omana kulmanamme Fluxitekissa ovat myös teollisuuslaitekeskeiset ohjelmistot, joista meillä on toimialakohtaista asiantuntemusta.

 

(Kuva: Creative Commons Attribution-Share Alike

www.flickr.com/photos/tiswango/2412553938/in/photostream/

www.flickr.com/photos/thehappyrower/3744725879/)